Osuuskunta

Asunto-osuuskunta Käpylä on 1920 perustettu asunto-osuuskunta, johon kuuluu 33 rakennusta Helsingin idyllisessä Puu-Käpylässä. Osuuskunnassa on 99 jäsentä ja 226 asukasta (1/2018).
Asunto-osuuskunta Käpylä hallitsee Helsingin kaupungin 25. kaupunginosan kortteleissa nrot 808, 813, 816 ja 825 Helsingin kaupungilta vuokrattua 35 652 neliömetrin suuruista määräalaa. Vuokrasopimus on voimassa 1.1. 2023 asti.

SÄÄNNÖT
Liittyessään osuuskuntaan sitoutuu jäsen kirjallisesti noudattamaan osuuskunnan sääntöjä. Muutoin noudatetaan voimassaolevaa osuuskuntalakia. Sääntöjen muuttamisesta päättää osuuskuntakokous.
Asunto-osuuskunta Käpylän säännöt ja vastuunjakotaulukko

KARTAT
Käpylä on kaunis! Ohessa on korttelikierrokselle avuksi osuuskunnan kartat.
Asunto-osuuskunta Käpylän korttelikartta (Satu Turtiainen, 2018)
Asunto-osuuskunta Käpylän kortteliopas
(Berndt Enholm ja Ismo Kujanen, 2004)

YHTEISET TILAT
Osuuskuntalaisten käytössä on yhteisiä tiloja, kuten kortteleiden saunat. Osuuskunnan kartasta löydät näiden sijainnin. Vapaista saunavuoroista voit kysyä isännöitsijältä.

VUOKRATILAT
Osuuskunnan omistuksessa on liike-, työ- ja varastotiloja, joita vuokrataan jäsenille (liiketiloja myös muille).

  • autopaikat, 16 kpl
  • varastokopit (isot), 7 kpl, n. 10-20 neliötä, osin matalaa
  • varastokopit (pienet), 5 kpl, n. 2 neliötä
  • entiset saunatilat, 4 kpl, n. 8-20 neliötä, lämpimiä/kylmiä
  • Tapiolantie 35, 2 liiketilaa, n. 20/30 neliötä
  • Pellervontie 35, liiketila, 54 neliötä

VASTIKKEET
Osuuskunnan jäsenen kuuluu maksaa yhtiövastiketta osuuskuntakokouksessa päätetyn määrän mukaisesti. Vastikkeen eräpäivä on aina kuun viides päivä.

Mikäli vastikkeen maksu on myöhässä:

  • kuukauden > lähetetään maksumuistutus (+ maksumuistutuksesta aiheutunut lisä, n. 5 €),
  • kaksi kuukautta > lähetetään toinen maksumuistutus (+ maksumuistutuksesta aiheutunut lisä, n. 5 €) sekä peritään viivästyskorkoa korkolain mukaisesti ,
  • kolme kuukautta > lähetetään perintätoimiston hoidettavaksi.

Mahdollisista maksuvaikeuksista kannattaa ottaa yhteyttä isännöintiin eli Asuma Palveluihin, ja sopia maksuaikataulusta. Mikäli maksuaikataulusta on sovittu etukäteen on mahdollista välttyä viivästyskorolta.

Vesimaksut
Vastikkeen yhteydessä maksetaan myös jokaisesta asunnossa asuvasta henkilöstä vesimaksu. Ilmoitathan isännöitsijälle heti, kun asuntosi asukasmäärä vaihtuu.

ASUNTOJEN VUOKRAUS
Osuuskunnan sääntöjen mukaan asuntojen vuokraukseen tarvitaan hallituksen lupa. Tämä koskee myös lyhytaikaisia vuokrasuhteita.

SISÄISET KAUPAT
Osuuskunnan lunastuspykälä ei koske sisäisiä kauppoja, vaan etuosto-oikeus on ainoastaan osuuskunnan ulkopuolisille myytävissä asunnoissa. Tästä huolimatta jäsenten sisäisistäkin kaupoista ilmoitetaan ilmoitustaululla.

TIEDONKULKU
Osuuskuntakokoukset keväällä ja syksyllä

Toukokuussa ja marraskuussa järjestetään osuuskuntakokoukset, joissa käsitellään niille kuuluvat sääntömääräiset asiat. Kokouksista lähetetään jäsenille kutsu ja niistä tiedotetaan myös kortteleiden ilmoitustauluilla sekä Käpylinnussa. Kaikkien jäsenten osallistuminen osuuskuntakokouksiin on tärkeää, tervetuloa vaikuttamaan!

Asunto-osuuskunta Käpylän järjestyssäännöt ja asumisen opas
2018 valmistunut ja kaikkiin asuntoihin jaettu opas on kattava tietopaketti, joka järjestyssääntöjen lisäksi sisältää tietoa osuuskunnastamme sekä ohjeita ja neuvoja puutaloasunnon ylläpitoon ja remontointiin. Asumisen oppaan saat tarvittaessa isännöitsijältä.

www.kapylintu.fi
Näillä osuuskunnan kotisivuilla on runsaasti perustietoa osuuskunnastamme.

Saunojen ilmoitustaulut + postilaatikot
Jokaisen korttelin saunalla on ilmoitustaulu, jossa näkyvät mm. osuuskuntakokouskutsut, asuntojen myynti-ilmoitukset ja puutarhajätelavojen ajankohdat. Ilmoitustaulut vieressä on postilaatikko, johon voi jättää postia isännöitsijälle tai hallitukselle.

Facebook
Liity Asunto-osuuskunta Käpylä -ryhmään Facebookissa ja tiedät mistä puhutaan.

Käpylintu-lehti
Osuuskunta julkaisee silloin tällöin omaa lehteä, Käpylintua. Jos sinulla on Käpylinnun toimitukselle juttuvinkkejä, ilmoitusasioita, osuuskuntaan liittyviä kuvia tai valmiita juttuja ota yhteyttä hallitukseen.

Osuuskuntalaisten ideat ja omat jutut ovat tervetulleita!