Ajankohtaista-sivulla tiedotamme esimerkiksi seka- ja puutarhajätelavojen aikatauluista, asunto-osuuskuntakokouksista, pihatalkoista ja osuuskuntajuhlista.
Järjestätkö itse pihakirppiksen tai -kahvilan? Voit lähettää meille aineistoa kuvineen.
Asumme valtakunnallisesti arvokkaassa, ainutlaatuisessa kulttuuriympäristössä, jossa suojelukaava koskee sekä rakennuksia että ympäristöä.
Puutarhojamme koskevat sekä kaupungin määräykset että osuuskunnan ohjeet. Suosi pihallasi alkuperäistä tyyliä ja perinnekasveja. Jos olet epävarma, voit aina kysyä puutarhatiimiltä tai hallitukselta.
Jos suunnittelet pihallesi leikkimökkiä, kasvihuonetta, vajaa tai muuta rakennetta, muista kaksi asiaa: naapurikuuleminen ja osuuskunnan hallituksen lupa.
Yli kolme metriä korkeita puita ei saa kaataa ilman osuuskunnan lupaa. Jos puun kunto tai sijainti huolettaa, ota yhteyttä hallitukseen. Osuuskunta seuraa jatkuvasti suurten puiden kuntoa.
Asukkaan velvollisuus on huolehtia puutarhasta. Osa alueesta voi olla luonnontilaisena, mutta yleisilmeen tulee säilyä siistinä.
Jos et ehdi tai jaksa hoitaa puutarhaasi, kysy naapuruston asukkaiden halukkuutta hoitaa sinulle kuuluvaa aluetta.
Puutarhasi on myös monen eläimen koti ja osa lähiluontoa.
Lämmityskauden loputtua avaa kellarin luukut. Kellarin tuulettamisen ja kosteudenpoiston tehostamiseksi läpivedolla pyri pitämään myös kellarin ovea auki silloin, kun itse puuhailet pihalla.
Huolehdi myös kellariluukun verkottamisesta eläinvierailujen estämiseksi.
Puutarhajätelavat ovat saapuneet jokaiseen kortteliin. Pikkukorttelilaiset voivat käyttää alakorttelin siirtolavaa. Siirtolavat ovat käytettävissä täyttymiseensä asti.
Talonmies siirtää lavoille puutarhajätekehikkojen kertymän sekä viereen varastoidut risut ja oksat.
Laita siirtolavalle mieluummin vain pehmeää puutarhajätettä tai aloita lavan täyttö lehdillä ja muulla pienemmällä viheraineksella.
Oksat ja risut vievät tarpeettomasti tilaa, etenkin lavan pohjalla, joten pyri hyödyntämään ne. Isommat puunrungot ja -oksat kannattaa pätkiä polttopuiksi, ja risuista saat kateainetta hakettamalla.
Ruohonleikkurilla silputut pudonneet lehdet tarjoavat lannoitetta vaikkapa nurmikolle.
Asunto-osuuskunta Käpylän sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 27.5.2025 alkaen klo 18. Paikkana on tuttu Park-hotelli, kokoustila Savotta.
Voit tulla hetkisen aikaisemmin vaihtamaan ajatuksia ja kuulumisia naapureiden kanssa tarjolla olevan kahvi- ja teetarjoilun sekä pienen syötävän merkeissä.
Tervetuloa vaikuttamaan ja keskustelemaan!
Kokouskutsu liitteineen lähetetään sähköpostitse niille jäsenille, jotka ovat sähköpostiosoitteensa isännöitsijälle ilmoittaneet. Muut saavat kutsun postilaatikkoonsa.
Ole mukana pienentämässä hiilijalanjälkeäsi sekä osuuskunnan kopiointikuluja: luovu paperipostista, ilmoita sähköpostiosoitteesi isännöitsijälle.
Hyvä paikka ihmiselle, Asunto-osuuskunta Käpylä 1920–1995 -historiikki on edesmenneen asukkaan, Tapio Vainion kirjoittama. Kirjan saatat löytää esimerkiksi antikvariaatista. Tai kysy lainaksi naapurilta, joka on asunut osuuskunnassa vähintään vuodesta 1995 alkaen.
Porukalla parempi kertoo Asunto-osuuskunta Käpylän asukkaista vuodesta 1921 vuoteen 2022. Sen yli satavuotiaat, arkkitehtuuriltaan persoonalliset hirsitalot sijaitsevat Puu-Käpylässä, 6 km:n päässä Helsingin keskustasta.
Kirjan tärkeimpänä punaisena lankana on yhteisöllisyys. Sen tarinat alkavat sisällissodan jälkeisestä kahtia jakautuneisuuden ajasta ja päätyvät tämän ajan luovaan, iloiseen ja avuliaaseen uusyhteisöllisyyteen. Asunto-osuuskunta Käpylässä tämä kehityskaari on ehkä selvemmin näkyvissä kuin muualla, sillä sisällissodan vastapoolit punaiset ja valkoiset asuivat täällä alkuvuosikymmeninä lähellä toisiaan.
– Sinikka Vainio: Porukalla parempi, Yhteisöllisyys Asunto-osuuskunta Käpylässä ennen ja nyt, 2023.
Kirjan on taittanut, niin ikään asunto-osuuskunnan asukas, Jutta Hanson.
Toivo Koivisto
Miki Lindström
Sinikka Vainio
Helsingin Sanomat
Voit lähettää vinkin ajankohtaisesta tapahtumasta kuvineen, esimerkiksi pihakirppis tai -kahvila. Pidätämme oikeuden toimitukselliseen valintaan sekä muutoksiin.
aineistot@kapylintu.fi